Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Løp og kjøp via telefon

OSLO: Telenor Privat og informasjonsdirektør Anne Ekern (bildet) kaster seg inn i kampen om teleshopping-kundene. Nå skal du kunne både bestille og betale musikk, verktøy og billetter fra din egen hjemmetelefon.

Ekern, Anne
Bestillingstjenester per telefon har lenge vært vanlig. Men nå kan du også betale varene i samme øyeblikk som du ringer. Telenor vil, sammen Den norske Bank, med konseptet ”Bestill og Betal” kapre deg som kunde gjennom telehandling.

Stor interesse
– Kundeundersøkelser viser at om lag 500.000 personer i Norge er interesserte i slike handletjenester via telefonen. Folk flest har nå en gang et nærmere forhold til sin telefon enn til for eksempel Internett – i hvert fall ennå en stund. Vi prøver oss i første omgang fram med syv leverandører, så får suksessen avgjøre hva vi gjør videre, sier informasjonsdirektør Anne Ekern til internettavisa Telecom.

Slik gjør du
Alt man trenger er sin egen telefon. Dermed kan man registrere seg som kunde hos «Bestill og Betal». I løpet av en til to uker får du tilsendt et sikkerhetskort og en identifikasjonskode.

Så er det bare å ringe en av leverandørene – hver har sitt eget telefonnummer. Du bestiller varer fra den tilsendte katalogen. Leverandørene bekrefter bestillingen, hvorpå du etterpå selv bekrefter betalingen over en telegiroløsning.

Sikkerhet
Telenor mener å ha lagt vekt på sikkerhet for betalingstransaksjonen. Opplysninger om konto, navn, adresse og telefonnummer lagres i en database, og sendes ikke på noe tidspunkt over telenettet.

Det er bare du som kunde som ved hjelp av dine personlige koder kan aktivisere opplysningene ved betaling av en vare.

Leverandører
I første omgang samarbeider Telenor med de syv leverandørene Akers Mic, Billettservice, Canal M, Clas Ohlson, Mester Grønn, Spar Kjøp og Telehuset.
Annonse
Stikkord: Mobil