Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digibilde rett på disketten

OSLO: – Olympus lanserer i dag «kabelfri» overføring fra digikameraer. Det er bare å legge kameraets minnekort i et adapter som settes inn i diskettstasjonen, sier Heiko Heilmann hos Olympus Norge til internettavisa Telecom.

Canon Lagringsenhet
– Olympus er allerede klar til å levere det nye diskettadapteret Flash Path på det norske marked. Adapteret kan både brukes til Olympus-kameraer, og andre digikameraer med Smart Media-minnekort. Kameraer med denne teknologien utgjør 70 prosent av den norske markedet, sier Heilmann.

Stikkes i diskettstasjonen
Med Flash Path er det altså ikke nødvendig å kople digikameraet til PCen med en treg kabel. Du tar bare minnekortet ut av kameraet, legger det i adapteret, og putter det i PCens diskettstasjon.

Når du deretter åpner stasjon A:/, vises bildene som JPG-filer og kan hentes direkte inn i programmet du bruker.

Raskere overføring
Diskettadapteret kan både lese og lagre på minnebrikker med fra 2 til 8 MB kapasitet. Derved har du også en »superdiskett» som kan lagre hele 8MB. Adapteret koster om lag 1000 kroner med moms. Den største fordelen er imidlertid at overføring av digitale bilder mellom kamera og PC går adskillig raskere enn med vanlig seriekabel.