Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor Bedrift selger ut

OSLO: Telenor Bedrift fortsetter sin knallharde kamp med å snu fjorårets underskudd på 188 millioner kroner. Divisjonsdirektør Bjørn Trondsen (bildet) realiserer en regnskapsmessig gevinst på 25 millioner ved å selge ut Telenor Financial Systems.

Trondsen, Bjørn
30 millioner kroner må amerikanske Great Plains Software betale for Telenor Financial Systems AS (TFS). Dermed kan Telenor Bedrift innkassere en regnskapsmessig gevinst på 25 millioner kroner på salget av dette datterselskapet, melder direktør Bjørn Trondsen i Divisjon Programvare.

TB ikke global
– Konsernrapporteringsverktøyet First Solver Reporting til TFS er et produkt for det globale markedet og trenger derfor en global programvaredistributør – noe som ikke er et fokusområde for Telenor i dag.

– Samtidig trenger Great Plains Software et slikt produkt til sine 70.000 kunder. Dette har vært et godt utgangspunkt for å gjennomføre denne avtalen, sier direktør Bjørn Trondsen.

Global tilgang
– Eierskiftet betyr en styrking av selskapet totalt sett og spesielt med tanke på videre internasjonal ekspansjon. Vi vil nå få tilgang til et etablert verdensomspennende distribusjonsnettverk som igjen gir oss tilgang til nye markeder, sier adm. direktør Morten Tønsberg i TFS.

27 ansatte
TFS utvikler og selger konsernrapporteringssystemet First Solver Reporting. Applikasjonen er basert på Windows/SQL. Programvareselskapet omfatter egen virksomhet i Norge og Sverige og har totalt 27 ansatte.

Sterk kjøper
Great Plain Software, som ble grunnlagt i 1981, har i dag mer enn 600 medarbeidere i store deler av verden. Programvareselskapet utvikler Windows/SQL applikasjoner innen økonomistyringssystemer for mellomstore bedrifter.

I driftsåret som endte 31. mai 1997 hadde selskapet en omsetning på 426,9 millioner kroner. Halvårsresultatet per 30. november 1997 viste en ytterligere vekst i omsetning på 49 prosent.