Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensk seier for Oslo Taxi

OSLO: Taxi Gøteborg har bestilt et trafikkdirigeringssystem fra Oslo Taxi og BNR 2-talsystemer. Oslo Taxi ønsker å ekspandere videre over landegrensene. Partene vil ikke opplyse hva prisen blir for systemet. Taxi Gøteborg har 500 biler.

Taxi
Når Taxi Gøteborg skulle finne et system for å holde rede på sine drosjer, så gikk de til Oslo Taxi for å finne løsningen. Det interessante for de norske leverandørene er at Taxi Gøteborg utvikler og selger taxametersystem for det svenske markedet.

Mindre tomkjøring
Oslo Taxi tok i bruk sitt første system for trafikkdirigering i 1985 og har hatt god tid til å høste erfaringer. Systemet som er utviklet i Oslo-drosjene i samarbeid med selskapet BNR 2-talsystemer kalles OTT.

Dette er et system som er basert på GPS (Global Positioning System), og som holder rede på hvor bilene befinner seg. Systemet har redusert bilenes tomkjøring med 20 prosent, og øker dessuten sjåførenes sikkerhet i tilfelle uhell eller overfall.

Ekspansjon
I en melding fra begge selskapene heter det at de ser på avtalen som starten på et samarbeid som skal gi begge partene muligheten til å bli ledende på persontransport utenfor rute i sine regioner.

– En av grunnene til at vi ble valgt var at vi kunne vise til 2.000 biler i drift på vårt anlegg, pluss at vi har intensjon til å videreutvikle vårt samarbeid på ulike typer transporttilbud over landegrenser, sier styreformann i Oslo Taxi Glenn Mørk.
Stikkord: Mobil