Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skal granske piratkopister

OSLO: BSA (Business Software Alliance) påstår at mer enn halvparten av programmene som brukes av norske bedrifter er ulovlige. I disse dager får 400 bedriftsledere rekommandert brev der de får fire ukers frist på seg til å rydde opp.

Dødskalle
Nå er det bedrifter mellom 200 og 500 ansatte som granskes.

– Høstkampanjen viste at det var mye ulovlig programvare i de små og mellomstore bedriftene, og vi har erfart at situasjonen er like ille hos de store bedriftene sier BSA Norges formann Norvald M. Heidel.

BSA er dannet av ledende leverandører av programvare for å ta vare på disse selskapenes rettigheter.

Piratkopiering
Heidel hevder at norske bedrifter er blant de verste i Europa når det gjelder å bruke ulovlig programvare, og at mer enn annethvert program som brukes i norske bedrifter mangler lisens.

I følge BSA koster den ulovlige bruken av programvare bare i Norge programvareprodusene omlag 800 millioner kroner.

IT-syndebukk
– Nå må bedriftslederene i de store selskapene ta ansvar for å rydde opp, sier Heidel, og anbefaler bedriftene enten å tak kontakt med BSA eller med lokale forhandlere for å rydde opp.

– En viktig del av kampanjens budskap er at delegering av ansvar for IT-utstyr ikke fritar bedriften og dens ledelse for straffeansvar. Man kan ikke uten videre skyve alt ansvar over på den som er IT-ansvarlig i bedriften, sier Heidel.
Annonse