Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forbyr mobil på bensinstasjon

TELEGRAM: 400 bensinstasjoner i Tsjekkia har satt opp forbudsskilt mot mobiltelefoner nær bensinpumpene. Selskapet Benzina hevder at når sykehus og flyselskap tar forholdsregler mot stråling fra mobiltelefoner, så har de grunn til å være bekymret for at stråling kan gi problemer for deres eget elektroniske utstyr.

Selskapet bruker trådløs overføring av signalene fra kortautomatene på sine bensinpumper, melder den tsjekkiske avisen Mlada Fronta.

Pumpene stoppet
Selskapet oppgir at de selv ikke har hatt problem, men at konkurrenten CCS har fått driftsstopp på grunn av uskjermet stråling fra telefoner. Men dette selskapet benekter disse påstandene, og sier at de hverken har opplevd at regninger er blitt endret, eller hatt driftsstopp som skyldes stråling fra mobiltelefoner.

Reagerer med bensingass?
– Men uansett så har det lenge vært kjent at det å bruke en mobiltelefon på en bensinstasjon kan være farlig, dersom de elektromagnetiske bølgene reagerer med bensingass, heter det i avisen Total Telecom.
Annonse
Stikkord: Mobil