Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få kunder vil ha Jasmin

NEW ORLEANS: Databaseverktøyet Jasmin ble lansert i desember i fjor. Siden den gang har det vært stille fra Computer Associates Norge hva gjelder Jasmin. Årsaken er først og fremt problemer knyttet til distribusjon.

– I motsetning til nettverksløsningen Unicenter TNG må Jasmin bygges opp fra bunnen. Vi må få produktet opp og stå, sier adm. direktør Terje Langlete i Computer Associates Norge til internettavisa Telecom.

Per i dag er det bare Egmont som er i gang med Jasmin.

– I tillegg har fire eller fem kunder startet opp med pilotprosjekter, sier Langlete uten at han vil gå inn på hvem disse er.

Objektorientert database
Jasmin er en integrert løsning for utvikling av multimediebaserte applikasjoner for Internett og Intranett. Programvaren har en objektorientert database i bunnen og benyttes til å lage for eksempel internettsider som inneholder både lyd, bilde og videosnutter.

Større enn Unicenter TNG
CAs nettverksprogram Unicenter TNG står i dag for over en fjerdedel av selskapets samlede omsetning.

– På sikt regner vi med at Jasmin vil stå for en større del av omsetningen enn hva Unicenter gjør i dag. Årsaken til dette er blant annet at Jasmin på sikt vil bli integrert i våre andre løsninger, sier Langlete.

Til høsten
Langlete vil ikke tallfeste noen forventninger til Jasmin, men erkjenner at etableringen på det norske markedet vil ta tid.

– Vi må få på plass sentrale partnere, vi har allerede etablert kontakt med både New Media Science og win.help, og jeg tror vi vil se store forandringer til mot høsten og vinteren, sier han.