Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Selvdestruktive PC-leverandører

OSLO: Nylig var det Norges-lansering av et helt ras av bærbare PCer med den nye Pentium II-prosessoren. Stadig flere bedrifter vil flytte sine medarbeidere inn i mobile kontorer.

– Prosessorene er nå blitt kraftige nok for de fleste. Både Intel og vi kunne ha drøyd med P II. For å konkurrere, må vi være selvdestruktive og drepe gamle modeller før vi egentlig ønsker det, sier Bjørn Markussen hos Toshiba PC.

Toshiba med aktiv dødshjelp
Tirsdag lanserte Toshiba PC tre modeller med Intels nye prosessorer: toppmodellen Tecra 780DVD og Satellite Pro 490XCDT med 266 MHz og Satellite Pro 490CDT med 233 MHz P II prosessor.

– I dag er det ikke bare “motorstørrelse” og “hestekrefter” som gjelder. Våre medarbeidere har forlengst flyttet inn i den bærbare maskinen, med full, mobil tilgjengelighet fra ett eneste telefonnummer. Prisgapet mellom bærbare og bordmaskiner reduseres ytterligere i løpet av året, sier Bjørn Markussen hos Toshiba PC.

Compaq: – Microsoft tar alt
Dag Storlid hos Compaq Computer Norge har lansert Armada 7800-maskiner med P II prosessor, og egenprodusert hovedkort med AGP-grafikk. Maskinen er imidlertid ikke leveringsklar før mot slutten av mai.

– Compaq har solgt hele første måneds produksjon til Microsoft, som skal utstyre alle sine selgere med Armada-maskiner, forteller Storlid.

HPs anoreksi-maskin
Hewlett-Packard har barbert prisen på alle sine gamle mobilmodeller, og tirsdag Norges-lanserte Petter Bakken hos HP Norge de fire nye modell-seriene som skal avløse de gamle.

Størst oppmerksomhet får HP OmniBook 7100 med den raskeste P II-prosessoren. Lekrest er likevel den splitter nye OmniBook Sojourn, som gir konkurrentene spisevegring: Maskinen er bare 1,8 cm tykk, veier 1,4 kilo og inneholder likevel 2,1 GB disk, 64 MB RAM og 12,1-tommers aktiv skjerm. Diskettstasjon og CD-ROM følger med. Prisen ligger på 50.000 kroner.

Dell Latitude i mai
– Vi har to Dell Latitude-modeller leveringsklare i slutten av mai, forteller Hans Kristian Seime hos Dell Computers Norge: Dell Latitude med 266 MHz, 13,3-tommers skjerm, 64 MB minne, 4 GB disk, 20x CD-ROM på 2,8 kilo med 3 timers batteri, koster 27.150 kroner og er de hittil rimeligste maskinene med den nye prosessoren.

Fujitsu med MVA-skjermer
Fujitsu er Japans nest største leverandør av bærbare maskiner (NEC er størst), men forholdsvis ny i Norge.

– Vi lanserer toppmodellen Fujitsu 990TX med DVD-spiller, en maskin i 40.000 kroners klassen for levering på tampen av mai, forteller Magne Remøy hos Fujitsu. Den japanske produsenten satser spesielt på skjermteknologien MVA (Multidomain Vertical Alignement), som gjør flatskjermer mer synlig fra siden.

Digital er rede
– Digital er leveringsklar med HighNote 765, forteller Kjell Arild Sandvik.

– Snart kommer også våre slanke Ultra-modeller med AGP og Open GL. Da blir bærbare maskiner også interessante for CAD/CAM og bildebehandling, sier Sandvik. Før jul kostet en HighNote-maskin med 166 MHz prosessor 50.000 kroner. Nå koster den 34.000 kroner med 233MHz P MMX.
Annonse