Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå blir det småvarmt i fanget!

OSLO: Fire amerikanske datablader har testet de første bærbare PCene med 266 MHz Pentium II. Toshiba Tecra 780DVD har alt og IBM ThinkPad 600 utpeker seg for sin kombinasjon av ytelse og portabilitet.

Med unntak av Dells økonomimodeller, har den nye 266 MHz prosessoren i første omgang rykket inn i toppmodellene fra IBM, Compaq, HP, Toshiba, Fujitsu og Digital. Disse velutstyrte maskinene har 64 MB RAM, 6-8 GB disk, 13-14-tommers skjermer, 4 MB grafikkort, DVD og mye mer.

Maskinene viser imponerende presentasjoner på strålende flatskjermer med 1.024×768 (XGA) oppløsning. Men muskelprosessor, masse RAM og diger skjerm sluker også strøm. Med en glovarm prosessor i fanget, kan flyturen dessuten bli temmelig het!

Noen liker mora…
Det amerikanske databladet PC Computing legger mest vekt på portabilitet i sin test. De utroper den 2,2 kilos IBM ThinkPad 600 til suveren vinner, selv om maskinen verken er den raskeste, har de lengstvarende batteriene eller den største skjermen.

Når det gjelder funksjoner, er imidlertid Toshiba Tecra 780DVD uslåelig. Den 4 kilos Toshiba-maskinen inneholder til og med et videokamera.

HP OmniBook 7100 med sin kjempestore skjerm kan erstatte bordmaskiner og den 3 kilos Dell Inspiron 3200 D266XT gir mye for pengene. Mens Dell satser på maskiner til godt under 30.000 kroner, koster de andre 40.000 kroner eller mer.

… andre liker dattera…
Amerikanske PC Magazine gir toppkarakteren til Toshiba Tecra 780DVD, selv om Compaq Armada 7800 med AGP-grafikk er hakket raskere. PC Magazine mener imidlertid at Dell Inspiron 3200 D266XT gir mest for pengene. IBM ThinkPad 600 får hederlig omtale for sin kombinasjon av ytelse og portabilitet.

…og noen liker begge!
PC Week utpeker IBM ThinkPad 770ED til den beste, fordi den er lynrask, har god funksjonalitet, ekstremt god skjerm og en batterivarighet på nesten 4 timer.

Andreplassen får Toshiba Tecra 780DVD med solid ytelse og over 3t 30 min batteridrift. Tredjeplassen går til Compaq Armada 7800, fordi den kun har 2t 30 min batteridrift. Dell Latitude CPi D266XT og Digital HiNote VP 765 får dårligere plassering på grunn av kort drift før batteriet må lades.

I en fjerde test utpeker Windows Magazine både IBM ThinkPad 600 og HP Omnibook 7100 som vinnere – den første som ultrabærbar, den andre som bordmodell-erstatning.