Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ISDN Gjør-Det-Selv

OSLO: Fra 1. mai kan du installere ISDN selv og spare 500 kroner i startavgift. Telenor Privat/Mobil har utviklet et konsept som gjør det såre enkelt å utføre installasjonen selv ifølge salgssjef Bjørn Hurum (bildet) i Telenor Mobil/Privat.

Hurum, Bjørn
Du ringer og bestiller ISDN og får utstyret i posten eller du går innom en mobilforhandler og får med deg pakken. Her avtaler du et bestemt tidspunkt når Telenor kopler om i sentralen. Installasjonen er i hvert fall i teorien såre enkel:

Du fester en boks (terminaladapter) med to skruer. Putter en ledning i ditt vanlige analoge støpsel, som ved omkoplingen i sentralen er blitt en ISDN-linje, og en annen plugg i strømkontakten.

Raskt og enkelt
– Jeg brukte fem minutter på hele operasjonen. Selv de minst fingernemme vil ikke bruke mer enn halvtimen. I Tyskland er dette konseptet blitt en formidabel suksess. Dersom da ikke ting fungerer, er det bare å ringe Telenor og vi kommer og utfører arbeidet uten tillegg i prisen, sier salgssjef Bjørn Hurum i Telenor Mobil/Privat.

En annen stor fordel er at du kan få ISDN raskere. Enkelte steder i landet har ventetiden vært seks uker på ISDN. Gjør du det selv, dreier det seg om 10-14 dager. Telenor har som målsetting å komme ned i en uke.

– Over 50 prosent installerer ISDN selv i Tyskland. Vi har som mål i år å komme opp i 30 prosent i Norge, opplyser Hurum.

Fortsatt sterk vekst
I fjor var ISDN-tilveksten 65.000 i Norge. Telenors målsetting er 110.000 i år, og de har så langt solgt omlag 20.000 ISDN-abonnement. Med den raskere og mer effektive gjør-det-selv-løsningen regner de med å øke tilveksttakten ytterligere.

I helga presenterte Telenor løsningen for de om lag 40 forhandlerne i CommIT-kjeden. Der ble konseptet godt mottatt, ikke minst fordi Telenor nå kun selger digitale ISDN-løsninger, noe som gjør at de fleste må kjøpe en ny digital telefon. Skal du ha mange kontakter for ISDN-installasjonen, krever det også bistand. Telenor har allerede gjennomført et vellykket pilotprosjekt.
Stikkord: Mobil