Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP forener Unix og NT

OSLO: Hewlett-Packard lanserte sist uke en pakke med programmeringsverktøy som gjør det enklere å skrive programmer som kjører både Unix og Windows NT. Mange utviklere motta de nye programmeringsverktøyene HP Domain Foundation Tools og FoundationWare som lindrende Aspirin.

En rekke norske bedrifter har både Unix og Windows NT-miljøer. Krigen mellom de to operativsystemene skaper mye hodepine.

På kryss og tvers
Med Foundation Tools kan utviklerne gardere seg og skrive applikasjoner i C, C++ og Java som kan kjøre på kryss og tvers av plattformene. Samtidig lanseres API-settet FoundationWare. Det brukes til å bygge applikasjoner på Windows NT som deretter kan brukes på Unix.

HP har dessuten inngått avtaler om å utstyre verktøypakkene med basisapplikasjoner for Internett fra Iona Technologies og Netscape Communications.

I Norge over sommeren
– De nye verktøyene blir tilgjengelige i Norge på sensommeren, forteller markedssjef Jan Wigen hos Hewlett-Packard Norge til internettavisa Telecom. P

Prisene for Foundation Tools starter under 1000 kroner, mens FoundationWare leveres gratis sammen med operativsystemet HP-UX. HP håper at de nye verktøyene vil gjøre Unix-systemene deres mer attraktive for bedrifter som vil drive med handel på Internett.
Annonse