Annonse


Ericsson går til Italia

Ericsson Microwave har planlagt å ansette 2.000 personer de neste tre til fire årene. En stor del av disse vil bli ansatt i andre land enn i Sverige. I år har selskapet allerede ansatt 100 ingeniører og har planer om å ansette flere. Men det er for få svensker med den kompentansen som Ericsson er på jakt etter.

Milano
Oppgaven med å utvikle ny teknologi for radiokommunikasjon, såkalt multilink, blir nå for en stor del lagt til Italia. Selskapet har nylig ansatt 30 ingeniører i Milano, og skal ansette om lag 70 til innen årets utgang.

– Om vi hadde hatt den samme kompetansen tilgjengelig i Sverige hadde vi selvfølgelig lagt utviklingsarbeidet hit, sier adm. direktør Jan-Åke Kark til den svenske næringsavisen Dagens Industri.

Ericsson har allerede varslet at det er aktuelt å legge et annet utviklingsprosjekt som vil sysselsette omlag 100 ingeniører, utenfor Sverige.

Annonse


Militært
Ericsson Wavelink er Vest-Sveriges nest største arbeidsgiver etter Volvo, og har 4.700 ansatte. Selskapet har på tre år fordoblet sin omsetning til omlag seks milliarder kroner, og forventer å doble omsetningen igjen de tre neste årene.

Selskapet utvikler utstyr for radiokommunikasjon og forsvarselektronikk. Blant annet utvikles datasystemet til svenskenes nyeste militærfly JAS 39 Gripen av avdelingen.

Annonse