Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SDS innrømmer feil

BERGEN: Posten – Statens Datasentral (SDS) lover å gi økonomisk kompensasjon til Hordaland Fylkeskommune og Rikshospitalet for de problemene de har hatt med lønnsystemet SLP5.

Det er adm. dir. Per Andersen i Posten – SDS som sier dette til Internttavisa Telecom.

– Hvor store beløp det kan være snakk om i kompensasjon, vil jeg ikke si noe om foreløpig. Vi er i en forhandlingsituasjon, sier Andersen.

10 millioner
Hordaland Fylkeskommune skal ha blitt påført ekstrautgifter i størrelsesorden 10 millioner kroner på grunn av problemer med lønnsystemet SLP5. De ansatte på lønnsavdelingen skal ha brukt tusenvis av overtidstimer på å kontrollere hver enkelt utbetaling manuelt, i følge Bergensavisen.

Også Rikshospitalet har hatt så store problemer med SLP5 at de har krev erstatning av utvikleren.

Verst rammet
– Hordaland Fylkeskommune og Rikshospitalet er de som er verst rammet. Vi har nok også solgt systemet til andre kunder, men der kjenner jeg ikke til detaljene, sier Andersen. Han begynte først i Posten – SDS for et år siden.

Feilslått
Allerede i 1996 innrømmet daværende SDS at det ambisiøse satsningen på lønnssystemet SLP5 var feilslått, og at risikoen var for stor til at utviklingsprosjektet kunne fortsette, i følge Andersen.

– Kundene forventet å få noe vi ikke kunne levere. Det var en ubehaglig situasjon, men vi valgte å kjøre en åpen dialog med kundene, sier Andersen.

Rakrygget
Andersen mener at SDS har oppført seg rakrygget i denne situasjonen:

– Vi ble enig med kundene, blant annet med Hordaland fylkeskommune, om å holde liv i det gamle systemet inntil vi kunne tilby en ny og bedre løsning. Samtidig forsøkte vi å komme til en minnelig ordning om økonomisk kompensasjon.

Nylansering
I går lanserte Posten – SDS lanserte det nye lønns- og personalsystemet PAGA. De første modulene for det privatmarkedet er allerede levert. Til høsten skal de også være tilgjengelig for offentlige virksomheter, sier Andersen.