Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia mot himmelen

OSLO: Nokia fortsetter sin vekst mot den økonomiske himmelen. Konsernsjef Jorma Ollila (bildet) kunne vise til en resultatøkning på 58 prosent i årets første kvartal for det finske mobiltelefonikonsernet.

Trond Hegglund
Nokia omsatte for 20,3 milliarder kroner i årets tre første måneder – en vekst på 31 prosent siden samme periode i fjor, melder konsernet fredag klokken 10.30.

Godt resultat
Resultatet før skatt økte i samme periode med hele 58 prosent – til 3,14 milliarder kroner.

– Vi har utnyttet nye framvoksende markeder innen mobil- og fasttelefoni. Samtidig har vi gjort et del grep for å styrke for teknologiledelse. Til sammen utgjør dette hjørnestenene i vår framgang, sier konsernsjef Jorma Ollila.

Mobilvekst
Nokia Mobile Phones økte omsetningen i 1. kvartal med 29 prosent fra i fjor – fra 8,4 til 10,9 milliarder kroner. Veksten var stør for markedene i USA og Kina.

I mars passerte de 20 millioner solgte mobiltelefoner!

Infrastruktur
Men størst vekst var det i Nokia Telecommunications. Selskapet som blant annet leverer GSM-infrastruktur økte sin omsetning i 1. kvartal med hel 42 prosent – fra 5,1 i fjor til 8,4 milliarder kroner i år.

Nokia mener denne veksten blant annet har nær sammenheng med store avtaler som ble gjort med Orange i Storbritannia, Sonofon i Danmark og New World PCS i Hong Kong.

Øvrige
Øvrige enheter hadde i 1. kvartal en omsetningsvekst på 14 prosent til 2,5 milliarder kroner – mot 2,2 i fjor. Salget økte for både Nokia Multimedia Network og Nokia Industrial Eelctronics.

Ansatte
Antall ansatte var 38.408 ved utgangen av mars i år – hvilket er nesten 6.000 flere enn på samme tid i fjor.