Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Støysender for mobilen

OSLO: Nå kan det bli slutt på irriterende kiming i kinoer og konsertsaler. I Israel har militære eksperter utviklet en teknologi som blokkerer mobiltelefon-trafikk i små og store lokaler.

mobilsperre.gif
Produktet som heter C-Guard, er utviklet av Netline Technologies. C-Guard er basert på teknologi som tidligere er brukt i elektronisk krigføring. Det fungerer nesten som støysenderne fra den kalde krigens dager.

C-Guard overfører et signal til håndsettet som forhindrer effektiv kommunikasjon med nærmeste basestasjonen.

Lite, begrenset område
C-Guard kan regulere signalstyrken, slik at blokkeringen begrenses til et definert område, forteller daglig leder Ben Teeni hos Netline til TechWeb.

En C-Guard-enhet på størrelse med en vanlig mobiltelefon, kan blokkere trafikken i en stor konsertsal, en kino, en kirke eller et auditorium på universitetet.

Sykehus og fly
Netline tror også at produktet er interessant for forsvaret og for firmaer i sikkerhetsbransjen.

Dessuten er det aktuelt på sykehus, i laboratorier, i fly, og andre steder der mobiltelefoni kan forstyrre annet elektronisk utstyr.

I Norge i 1999?
C-Guard blir nå betatestet og Netline håper å ha produktet klart på tampen av året. Netline ønsker også å lisensiere produktet i Europa og USA.

Mobildekningen i Israel er om lag 30 prosent. Israel er ikke det eneste land hvor mobiltelefonene kimer i tide og utide.
Annonse
Stikkord: Mobil