Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ADSL til 40 danske byer

OSLO: Tele Danmark vil nå tilby «langsom» ADSL til sine kunder. Hastigheten er begrenset til 512 Kbits pr sekund, mens prisen vil være 500 kroner i måneden.

En regning på 500 kroner i måneden kan virke dyrt for en Internett-forbindelse. Men det er en pris hvor alt er inkludert, og hvor det ikke regnes tellerskritt-pris. Man kan altså ha PCen koblet til nettet 24 timer i døgnet for den prisen.

512 kbit/s
Den eneste begrensningen er hastigheten, hvor Tele Danmark har bestemt seg for å stoppe på 512 kilobits pr sekund – langt under ADSL-teknologiens maksimalgrense på opptil seks Mbit/s.

Til gjengjeld gjør den lave hastigheten at hele 95 prosent av alle husstander i Danmark etterhvert vil kunne få tilgang på ADSL, som er en teknologi hvor maksimal overføringshastighet reduseres jo lengre abonnenten befinner seg fra telefonsentralen.

40 byer
I første omgang vil 40 byer i Danmark få tilgang på den nye teknologien. Prisen som nå er foreslått, på 500 kroner i måneden gjelder iførste omgang bare for dem som har vært med på Tele Danmarks pilotprosjekt.

Den endelige prisen vil bli vedtatt på styremøte i Tele Danmark i mai.

Men til Berlingske Tidende sier Richard Haagensen, produktdirektør i Tele Danmark Privat, at de 500 kronene om måenden gir et godt bilde av hvor prisen havner.

– Men vi ønske også å tilby et rimeligere abonnement, hvor det til gjengjeld er en forbruksavgift, sier han.

Som hos Ameritech
Tele Danmark har med prisene lagt seg tett opptil sin hovedeier, amerikanske Ameritechs ADSL-utspill, som ble offentliggjort i desember ifjor.

Hos Ameritech er prisen for ubegrenset adgang satt til 60 dollar i måneden, noe som tilsvarer om lag 450 norske kroner.