Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Venter tålmodig på 2000-kur

TELEGRAM: En fersk undersøkelse fra Kontor- og Datateknisk landsforening (KDL), avslører liten kunnskap om år 2000-problemene i norske bedrifter. To av tre sjefer vet ennå ikke om deres bedrift skal rammes av år 2000-problemet.

400 bedriftsleder i et representativ utvalg norske bedrifter er intervjuet i undersøkelsen. Resultatet er skremmende, ifølge KDL.

Få tiltak er satt igang
Det er stor uvitenhet om hva slags problemer overgangen til år 2000 vil komme til å medføre. Hele 65 prosent av bedriftslederne har ikke analysert risikoen.

73 prosent av de intervjuede bedriftene har ikke planlagt sentralt tiltak for å løse problemet, og hele 52 prosent har ikke budsjettert med utgifter til feilsøking og retting.

Stor uvitenhet
– Det er fortsatt stor uvitenhet om 2000-problemet og dets trusler. Undersøkelsen viser at nesten en av fem bedriftsleder ikke visste hva år 2000-problemet var. Bare seks prosent av de spurte trodde akkurat deres bedrift var sårbar ovenfor problemet, sier KDLs general sekretær Per Morten Hoff til nyhetsbyrået News Wire.

– Dessverre tror mange at dette problemet ikke angår dem, eller at det vil komme en slags vidunderkur før år 2000. Vi kan med sikkerhet si at den ikke kommer, sier Hoff.

Kjedereaksjon
Norske bedriften må snakke både med sine leverandører og kunder om dette, for å unngå en kjedereaksjon av problemer, opplyser KDL.

2000 viruset, som det er blitt kalt, er ikke bare et «rent» dataproblem. Overgangen til år 2000 kan føre til at maskiner, biler, elektriske komponenter innen brun- og hvitevarer, kredittkort osv. slutter å fungere.
Annonse