Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utdanning for IT-vaktmestre

OSLO: “IT-vaktmester” skal bli et tilbud innen videregående opplæring, lover utdannings- og forskningsminster Jon Lilletun (bildet).

Lilletun,Jon
Kirke-, utdannings- og forskingsdepartementet vil opprette et nytt tilbud innen informasjonsteknologi (IT) i videregående opplæring. Dette faget skal i første rekke være rettet mot å kunne gi service til brukere.

Framtidsretta og slitesterk
– Vi må skape ei utdanning som både er framtidsretta og slitesterk. Det er eit stort behov for kandidatar og kvalifikasjonar på alle nivå. Derfor vil vi utvikle eit fagtilbod innan IT i vidaregåande opplæring, av mange kalt “IT-vaktmester”, sa kirke-, utdannings- og forskingsminister Jon Lilletun da IT ble debattert i Stortinget tirsdag.

Ulike modeller
-Vi ser at det er eit stort behov for kompetanse i informasjons- og kommunikasjonsteknologi, og eit slikt fag kan vere med på å dekke noko av det behovet det er for denne kompetansen i samfunnet i dag. Det vil finnast ulike modellar for ei slik utdanning, og korleis denne utdanninga konkret skal utformast, vil vi kome tilbake til, sier Lilletun.
Annonse