Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trapper opp IT-utdanning

OSLO: Utdanningsminister Jon B. Lilletun (bildet) vil foreslå at en del av de varslede 500 nye IT-studieplassene allerede opprettes fra denne høsten av. Etter planen skulle disse ikke komme før til neste år.

Lilletun,Jon
Det var under behandlingen av regjeringens IT-politiske redegjørelse i Stortinget tirsdag at utdanningsministeren kom med disse oppsiktsvekkende opplysningene.

Trapper opp
– Jeg kan ikke konkret si hvor mange av de nye IT-studieplassene som vil komme allerede i høst. Men regjeringen arbeider for at dette vil bli tatt opp allerede under behandling av revidert nasjonalbudsjett i vår, sier Lilletun.

Etter det internettavisa Telecom erfarer er det mye som tyder på at et flertall på Stortinget kan komme til å støtte regjeringens opptrapping av nye IT-studieplasser.