Bjørn B. Brøndbo

Annonse


Tele 2 satser på modem

Bjørn B. BrøndboNå tilbyr Tele2 sine kunder å kommunisere over nettet med 56 k modem. Det blir presentert som noe av det mest kosteffektive som finnes for vanlige brukere. Tele2 gir 80.000 nettbrukere, som har U.S. Robotics modem, muligheten til å oppgradere til 56 k modem gratis. Men ren veldedighet er det selvfølgelig ikke.

Alternativ til ISDN
– Det handler om å ta markedsandeler, sier markedssjef Haakon Klæbo.

Telenor har monopol på ISDN-tjenesten i Norge, og ønsker å beholde dette. Men Telenors digitale nett har åpnet for at det er mulig å benytte 56 kbps teknologien for de aller, aller fleste. Tele2 gir nå kundene mulighet for å velge et alternativ, som gir minimal forskjell når det gjelder nedlastingstid.

Kortere tid i telefonen
De som allerede er kunder av Tele2 kan oppgradere gratis. Alle andre må først tegne et abonnement hos Tele2. Selskapet vil nå gå ut med en kampanje for å fortelle nye brukere at de nå kan surfe nesten dobbelt så raskt til halvparten av prisen.

Annonse


Ifølge tallene som Tele2 opererer med er det om lag 80.000 modembrukere i Norge som har et U.S.Robotics modem. Nå tilbys samtlige av disse å oppgradere til den nye standarden, v.90, som gir kommunikasjon på maks 56.6 k. i den tiden en er koblet opp mot Internett.

Felles standard
Standarden v. 90 ble akseptert av ITU – den internasjonale telekommunikasjonsorganisasjonen – som en felles standard i vinter. Det har tidligere vært alternative standarder for 56 k modem.

Gratis
Noen moden kan oppgraderes med endring i programvaren, til andre er det nødvendig med en liten brikke. Den blir tilsendt gratis fra 3Com, som har overtatt U.S. Robotics.

– 3Com tenker langsiktig og har gått ut med gratis oppgradering som et salgsargument lenge, sier salgssjef Per Kristian Wang. Og vi tilbyr gratis oppdatering lengre tilbake enn hva vi har lovet.

Annonse