Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Silicon Graphics pines

OSLO: Silicon Graphics la tirsdag fram resultater som viste et inntektsfall med 22 prosent i siste kvartal. For tredje kvartal på rad går bedriften med tap. Både arbeidsstasjoner og supercomputere svikter. I Norge går det bedre.

OCTANE250
Silicon Graphics’ (SGI) resultater kom kort etter at selskapet offentliggjorde sine omstruktureringsplaner. SGI vil etterhvert avvikle MIPS-prosessorene i sine high-end arbeidsstasjoner og servere til fordel for Intel-prosessorer.

Bedriften kutter kostnader ved å si opp 10.500 av sine godt over 100.000 ansatte. SGI-sjefen Edward McCracken trakk seg i januar.

1,2 milliarder i tap
SGIs inntekter siste kvartal falt til 5,5 milliarder kroner, et fall på 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Resultatet ble et tap på nesten 1,2 milliarder kroner. Hvis kostnadene til omstrukturering holdes utenfor, er underskuddet 500 millioner kroner. Markedet hadde forventet alt fra balanse til tap i denne størrelsen.

Sterk vekst i Norge
– Vårt regnskapsår begynner i juni. Første halvår viste 66 prosents vekst. Hittil i år har vi solgt nesten like mye, fortalte den norske SGI-sjefen Mark J.A. Miller til Telecom i midten av mars.

– I Norge konsentrerer vi oss om store kunder og store installasjoner. Denne strategien er lønnsom, sa Miller.

The Visual PC
SGI er under sterkt press fra Compaq, Hewlett-Packard og Dell, som tilbyr maskiner til lavere priser.

Mot slutten av året vil SGI lansere The Visual PC, en slags kombinasjon av PC og arbeidsstasjon med Intel-prosessor og Windows NT. Prisen ventes å ligge godt under 50 000 kroner. Så spørs det bare hvor godt den fiolette maskinen konkurrerer med vanlige PCer med Intels nye Pentium II-prosessorer.
Annonse