Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Strid i Alcatel STK

TELEGRAM: Småaksjonærene i Alcatel STK har krevd ekstraordinær generalforsamling 4. mai. De vil vite om forsvarsvirksomheten ble solgt for billig til hovedaksjonæren.

Kravet om ekstraordinær generalforsamling kommer fra en gruppe aksjonærer som samlet eier mer enn ti prosent av selskapet. Blant disse aksjonærene er institusjonelle investorer som Orkla og K-fondene, melder dagens Næringsliv.

Krever svar
De vil ha en redegjørelse for prosessen og styrevedtaket rundt salget av forsvarsvirksomheten til hovedaksjonæren Alcatel Alsthom.

– Vi har ikke sett den verdivurdering Karl Johan Fonds har utarbeidet for styret. Det kan godt være den er helt i orden. Men vi vet ingenting om hvordan Karl Johans mandat ser ut. Vi vil sikre oss at de aktuelle virksomheter ikke blir solgt på billigsalg, sier porteføljeforvalter Tore Været i K-fondene.
Stikkord: Mobil