Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hermansen krever 2000-plan

TELEGRAM: Konsernsjef Tormod Hermansen (bildet) i Telenor krever nå at myndighetene må opprette en nasjonal beredskapsplan for å unngå en datakatastrofe i forbindelse med årtusenskiftet.

Hermansen Tormod, trist
Hermansen er livredd for at Telenor blir lammet av 2000-problemet, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Skeptisk til myndighetene
Telenors toppsjef sendte mandag et brev til Næringsdepartementet der han er skeptisk til det som til nå er gjort av det offentlige i forbindelse med overgangen til et nytt årtusen.

I følge Dagens Næringsliv understreker Hermansen i brevet at Telenor har gjort det som er mulig for å unngå å bli rammet av dataproblemet ved midtnatt 31. desember 1999.

Må gå sammen
– Skal det norske samfunnet rekke å løse problemene i tide må alle bidra og det må fokuseres på samarbeid og synergieffekter. det bør etableres et nasjonalt beredskapsapparat som inkluderer sentrale aktører i privat og offentlig virksomhet innen for eksempel kraftforsyning, vannforsyning, transport og telekommunikasjon, skriver Hermansen til Næringsdepartementet.

Med i IT-plan?
Brevet kom til Næringsdepartementet dagen før næringsminister Lars Sponheim i dag – tirsdag – skal redegjøre for Regjeringens IT-plan i Stortinget.

Internettavisa Telecom vil i løpet av tirsdagen komme med flere saker som tar for seg Regjeringens IT-plan. Følg med – og sett gjerne et bokmerke i din nettleser.

Stikkord: Mobil