Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Europas sikreste intranett?

PARIS: Når det franske helsenettet RSS er ferdig utbygget, vil det i følge Cegetel være Europas største og sikreste Intranett. Alle som vil koble seg inn på nettet må både ha eget og pasientens smartkort tilgjengelig.

Basis for RSS er det som Cegetel omtaler som det største og sikreste Intranett i Europa – og kanskje i hele verden. Cegetel har foreløpig fått konsesjon til å drive nettet i 5 år, en konsesjon selskapet tok rett for nesen på France Telecom og La Poste.

1,2 millioner brukere
Bretagne er første del, åpnet 2. april – og det er ingen liten del: I første omgang skal leger, sykepleiere, trygdekasser, apoteker, fysioterapeuter og sykekasser koble seg opp, noe som skal gi anslagsvis 400.000 brukere.

Senere kommer alt annet helsepersonell på sykehus, gamlehjem, etc, og man regner med at 1,2 millioner etterhvert vil ha direkte tilgang til RSS-nettet i Frankrike. Alle vil bruke sitt eget. personlige smartkort for å få tilgang til sin del av nettet.

Flere muligheter
Og ledelsen regner med at teknologiutviklingen – og stadig raskere telenett – vil gjøre at helsenettet etterhvert vil gi mange nye muligheter.

– Vi ser for oss at legen ganske enkelt setter inn pasientkortet i leseren, og deretter ber om ytterligere opplysninger om pasienten, sier Cegetels Noël Renaudin til avisen Liberation.

Røntgenarkiv
– Da vil legens elektroniske agent søke rundt på nettet for å finne ut hvor pasientens røntgenbilder befinner seg, elektronisk lagret, og overføre disse bildene direkte til legens skjerm. Teknologien for å gjøre dette er allerede til stede. Det vi må gjøre noe med, er systemet for å finne bildene, eller andre opplysninger, samt overføringshastigheten, sier Renaudin.

Annonse