Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3Com med globalt modem

OSLO: 3Com har nå lansert det første 56K Global Modem PC Card. Dette er utviklet for bruk i hele 250 land og kan dermed løse et internasjonalt kompatibilitetsproblem. Men innføringen av den nye standarden har ikke vært problemfri.

Den nye 3Com-kortet skal i utgangspunktet løse de tekniske problemene med å etablere forbindelse, som brukere av bærbare PCer ofte får når de reiser utenlands og kobler PCen opp til det lokale telenettet.

Godkjennes i alle land
Forskjeller hos de ulike teleoperatørene rundt om i verden krever at all utrustning som kobles til telefonsystem må godkjennes av telemyndighetene i hvert enkelt land.

– Å bruke et PC-Card modem i et land hvor det ikke er godkjent kan resultere i skader både på modemet og på telefonsystemet, sier markedsdirektør Rich Redelfs i 3Com Mobile Communications Division.

Kontaktet selv myndighetene
3Com har derfor selv kontaktet telemyndigheter og operatører i over 350 land og fått deres godkjennelse, så nå kan mobile brukere for første gang koble seg på telenettet med det samme modemet uansett hvor de befinner seg i verden.