Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Visste ikke om GSM-hull

OSLO: De to eksisterende GSM-operatørene i Norge, Telenor Mobil og NetCom, medgir at de ikke kjente til sikkerhetshullene i GSM-teknologien de bruker.

Både Telenor Mobil og NetCom ser at mulighetene for industrispionasje er tilstede. Men begge operatørene ønsker å avdramatisere SDAs avsløring av hull i samtalesikkerheten for GSM-nettet.

Fortsatt sikkert
– Det er ingen grunn til å tro at dette representerer et stort sikkerhetsproblem, i og med at det tross alt er 54 bit som er i bruk. Og det avgjørende er hvilken type A5-algoritme som er brukt, sier gruppeleder Bjørn Erik Reinseth i NetCom, som får støtte av sin kollega, produktdirektør Trond Wikborg, i Telenor Mobil.

Gjennomgang
Likevel vil GSM-operatørene nå gå gjennom saken internt og med sine leverandører. Begge ser det også som aktuelt å bringe saken fram for MoU (Memorandum of Understanding) og ETSI (European Telecommunications Standards Institute).
Annonse
Stikkord: Mobil