Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tidligere Nera-sjef siktes?

BERGEN: Ledelsen ved Bergen Politikammer ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å starte etterforskning av tidligere styreformann Frode Botnevik i Nera, på bakgrunn av hans irregulære «lån» av 2 millioner kroner fra Neras konto.

Neras ledelse har ikke anmeldt forholdet. Selskapet har i stedet valgt å inngå en tilbakebetalingsavtale med den tidligere styreformannen. Normalt vil en slik sak derfor ikke bli gjenstand for etterforskning.

Etter det internettavisa Telecom kjenner til, har det tidligere forekommet at påtalemyndigheten, på bakgrunn av medieoppslag, på egenhånd har iverksatt etterforskning uten at det har foreligget noen anmeldelse.

Spesielt forhold
– Det forekommer forhold som er så spesielle at politiet vil foreta en etterforskning uten at noen anmeldelse foreligger, bekrefter informasjonssjef Trygve Hillestad ved Bergen Politikammer til internettavisa Telecom.

Tynt grunnlag
Ledelsen ved Bergen Politikammer ser ikke bort fra at den tidligere styreformannens private uttak fra Neras konto kan være en slik situasjon. Avisoppslagene i Dagens Næringsliv fredag utgjør imidlertid et for tynt grunnlag til å vurdere en etterforskning, så langt, i følge Hillestad.

Nekter kommentar
Verken informasjonssjef Helge Skaar eller nyansatt adm.direktør Bjørn Ove Skjeie ønsker å kommentere forholdet overfor internettavisa Telecom. Da Telecoms Bergens-journalist møtte til et forhåndsavtalt intervju, fikk hun klar melding om at saken var et ikke-tema på møtet, og at møtet ville bli avlyst dersom den ble tatt opp.

Tilsvarende sak
Politet etterforsket for kort tid siden en tilsvarende sak mot to tidligere direktører i entreprenørselskapet Selmer. Saken ble anmeldt etter massive medieoppslag. Først da gikk det opp for ledelsen i entreprenørselskapet hvor alvorlige forholdene egentlig var.