Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilt kontor mer enn PC

OSLO: En PC på slep og en mobiltelefon i hånda er ikke nødvendigvis et fullverdig mobilt kontor. Salgssjef Jan Kr. Karlsen og System Senteret AS (SYS) skal 21. april på et seminar dele sine gode og dårlige erfaringer med «den mobile organisasjonen».

For når er det ikke lenger bare snakk om den enkelte medarbeiders mobile kontor. Bærbare PCer, mobiltelefoner og programvare må kunne muliggjøre kommunikasjon og samarbeid medarbeiderne i mellom.

Mobil læring
På et seminar 21. april i Gamle Logen i Oslo skal en rekke tunge innledere foredra over temaet «Er mobilitet strategisk for din bedrift/organisasjon». Avtroppende adm.direktør Gert W. Munthe i NetCom GSM holder innledningsforedraget.

Adm. direktør Leif B. Paulsen i SYS foredrar om den mobile organisasjonen. I den påfølgende paneldebatten deltar Karin Torp (Handel og Kontor, LO), Jens K. Sten Jacobsen (Transportøkonomisk Institutt), Einar Schultz (Ericsson) og Leif B. Paulsen (SYS). Seminaret holdes i regi av SYS.

Også negativt
– Vi skal ta frem både gode og dårlige erfaringer med å jobbe mobilt. Hvor går for eksempel det viktige skille mellom fritid og jobb når du har et mobilt kontor? Mobiltet handler med andre ord om mer enn bærbar PC og mobiltelefon, det handler om folk og rutinene i en hel organisasjon, sier salgssjef jan Kr. Karlsen.

Ny organisasjon
SYS mener at de i 1994 var først ute med å lansere begrepet «det mobile kontor». Men mye vann har rent i havet siden den gang. Nå vil SYS mer snakke om den mobile organisasjonen som er i ferd med å erstatte mye av den klassiske kontormodellen.
Stikkord: Mobil