Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobildata på Nordpolen

OSLO: To norske fallskjermhoppere skal lørdag hoppe tandem over Nordpolen. I ryggsekken har de to bærbare Toshiba-maskiner, digitalkamera og satellittelefon for å sende tekst og bilder til ekspedisjonens nettside.

SYDPOL - DC-6
Trond Jacobsen og Morten Halvorsen fra Skien satser på å bli de første i verden til å gjennomføre tandemhopp i fallskjerm over begge polene. Ved juletider gjennomførte de verdens første tandemhopp over sydpolen. I dag, fredag, reiser de fra Oslo. Mellom lørdag og mandag skal de hoppe over Nordpolen – hvis været vil.

Risikofylt ekspedisjon
De to fallskjermhopperne har med seg to Toshiba Tecra750CDT med digitalkamera og en satellitt-telefon som de skal bruke til å sende meldinger og foto til nettsiden http://home.sol.no/~skydive/nordpol. Derved kan alle følge med på den risikofylte ferden.

Da nordmennene hoppet ut over Sydpolen, omkom tre av de andre hopperne som var med i flyet.

Haiker med Sjur Mørdre
De norske hopperne får “haik” til polpunktet med flyet som skal plukke opp den norske Nordpolexpressen. Disse polfarerne har Sjur Mørdre som leder, og hadde håpet å gå til Nordpolen på bare 25 dager. Så langt er rekorden 50 dager. Nordpolexpressen måtte imidlertid gi opp, og skal hentes ut med det samme flyet som hopperne vil bruke.

En. to, tre…hopp!
Hopperne reiser via Canada og Resolute Bay, hvor Twin Otter-flyet venter på passende vær. Etter å ha hentet polfarerne, fortsetter flyet inn over polpunktet for gjennomføring av tandemhoppet. Nordpolexpressen blir de første tilskuerne til hoppet, men minutter etterpå kan alle se det via Internett.
Annonse