Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med 2000-problem

TELEGRAM: Enkelte av Micorosfts programmer vil få problemer med en overgang til år 2000. Men bare enkelte dos-baserte programmer vil gi store problemer, heter det fra Microsoft.

Microsoft innrømmer nå at en stor del av deres programmer vil trenge “mindre oppdateringer”. Men det meldes også at selskapet ikke har oppdaget noen alvorlige feil ved Windows 3.11, Windows 95 eller Windows NT. Microsoft mener at problemer vil bli unngått dersom en bruker muligheten til å oppdatere programmene. Dette vil være gratis og kan gjøres over Internett.

Ingen oppgradering
Selskapet hevder at testing så langt viser at de eneste programmene som kan få seriøse problemer er Microsofts Word for DOS versjon 5.0 og databasen Access 2.0. Til disse vil det ikke bli laget oppgraderinger, så den eneste løsningen vil være å tenke nytt.

Tidskrasj
Microsoft satser hardt på å unngå problemer ved overgangen til neste årtusen. De har opprettet en egen hjemmeside med oppdatert informasjon. Selskapet bruker flere hundre ingeniører og teknikere til å studere problemet, melder Fox News. Samtidig meldes det at selv gode programmerere på midten av nittitallet har laget programmer som ikke vil klare en overgang.

– Det er bare å innrømme det: Folk tenker og arbeider med årstall på to sifre, sier en ansatt på dette prosjektet.

Et eksempel er “Finn fil”-funksjonen i Windows 95, som ikke vil fungere 100 prosent etter 31 desember 1999.
Annonse