Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Helse i fare ved sykehus

TELEGRAM: Regionsykehuset i Tromsø (RiTø) har verken full oversikt eller satt av ekstra midler til å takle dataproblemer før år 2000. Mellom 6.000 og 7.000 apparater kan sette liv og helse i fare.

Kardia2000(l)
– Vi er i gang, men vet faktisk ikke hvor langt vi er kommet i forhold til arbeidsmengden. Vi tror vi rekker det, men har ikke full oversikt, og kan ikke være helt sikre, sier teknisk medisinsk sjef Per Larsen til Bladet Tromsø.

Ikke midler
Ifølge sykehusdirektør Knut Schrøder er det ikke satt av ekstra midler på neste års budsjett til å takle problematikken rundt år 2000. Sykehusdirektøren vil heller betale i ettertid (!).

– Vi har kanskje ikke snakket nok om det medisinsk tekniske utstyret. Men jeg ser foreløpig ingen grunn til å krisemaksimere, sier Schrøder.

Helsekritisk
– Vi har mellom 6.000 og 7.000 tekniske apparater å håndtere. Alt som opprettholder liv hos pasienten er det kritisk å få oversikt over, sier Per Larsen.

Fram til nå har de 15 ansatte på Avdeling for teknisk medisin blant annet vært henvist til å finne informasjon om år 2000-problemer på Internett.

Kritikk
Medisinsk teknisk direktør Per Larsen har lenge savnet initiativ fra sentral myndigheter når det gjelder dataproblemer i forbindelse med år 2000. Også sykehusdirektør Knut Schrøder etterlyser engasjement og informasjon fra myndighetene i denne saken.
Annonse