Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gjensidige-tabbe til 15 mill.

OSLO: Forsikringsselskapet Gjensidige, som “kriger” med den svindelsiktede Fabian Roan og internettleverandøren Big Blue Systems, har fått en uteblivelsesdom på nesten 15 millioner av Oslo Forliksråd. Roan saksøkte Gjensidige for tapte aksjeinntekter etter at han ble tvunget til å selge Big Blue i fjor høst.

Roan, Fabian
Gjensidige har dermed klart å få krav på hele 25 millioner mot seg i den såkalte Big Blue-saken, hvor datautstyr for 1,5 millioner forsvant sporløst etter et grovt tyveri.

Tidligere har den omstridte Fremskrittspartipolitikeren Henning Holstad, som nå eier Big Blue, krevd 10 millioner kroner av Gjensidige. Kravet er begrunnet i de skadevirkninger som er kommet etter at Gjensidige begynte å etterforske Fabian Roan for forsikringsvindel, med reduserte inntektsmuligheter for Big Blue Systems som resultat.

Computer Tjenester
Budbilkongen Holstad står nå også som eier av konsulentselskapet Computer Tjenester, som er en arvtager etter konsulentvirksomheten til Big Blue Systems.

Etter det Telecom Revy erfarer er Fabian Roan ansatt som en av tre medarbeidere i Computer Tjenester.

Saksbehandlertabbe
Internt saksbehandlingsrot i Gjensidige har gjort at selskapet har fått en uteblivelsesdom av Oslo Forliksråd på 14,8 millioner kroner.

Dersom selskapet reagerer innen klagefristen slipper de unna med 1500 kroner i saksomkostninger, samt at de må deponere 20.000 kroner til såkalte utenomrettslige kostnader. Etter det Telecom Revy forstår er dette utgifter Roan har hatt til advokathjelp.

Ny stevning
– Jeg innrømmer at det var en uheldig saksbehandlertabbe som gjorde at vi dessverre ikke møtte opp i retten. Men vi vil ikke betale de 15 millionene Roan nå har krevd av oss. Vi utarbeider nå en sivilrettslig stevning mot Fabian Roan, men denne saken kommer neppe opp før straffesaken som har vært utarbeidet av Oslo Politikammer og statsadvokaten, sier leder for Gjensidiges storskadeavdeling, Lars Petter Myklebost.

Gjensidige beskyldninger
Flere kilder i Gjensidige hevder ovenfor Telecom Revy at forsikringsselskapet har satt bort saken til en ekstern advokat med Økokrim-bakgrunn, ettersom de blant annet frykter at Roan har kontakter i det kriminelle miljøet. Fabian Roan kommenterer Gjensidiges holdning som rent tøv.

– Gjensidiges nitidige granskning og forsøk på justismord har holdt på å knekke meg økonomisk. Jeg solgte faktisk en leilighet jeg arvet av min avdøde far for å starte Big Blue i 1994. Disse pengene, samt fremtidige aksjeinntekter, er nå tapt på grunn av Gjensidiges forfølgning av meg, sier en oppgitt Roan.
Annonse