Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dell med muskel-PC

OSLO: PC-produsentene tilbyr nå muskel-PCer med 400 MHz Pentium II til nesten samme pris som Elkjøp i fjor forlangte for hjemme-PCen. Men har du bruk for all denne regnekraften?

Dell
PC-produsentene har vært raskt ute med å lansere nye PCer med den nye 400 MHZ prosessoren og brikkesettet 440BX. Det mest bemerkelsesverdige ved den nye teknologien er likevel ikke hastigheten, men den gunstige prisen. Prisene synker ytterligere når flere PC-produsenter kommer på banen.

Dells muskel-PC
Norske Cinet tar 21.900 kroner for sin Cinet PPI-600 med 400 MHz, 64MB RAM, 6,4 GB disk, 4 MB grafikkort og 15-tommers skjerm.

Men Dell Computers står for den hittil råeste kombinasjonen av pris og ytelse. Eller hva synes du om en Dell Dimension med 400 MHz, 128 MB RAM, 8,4 GB disk, 32X CD-ROM, 8 MB grafikkort og 19-tommers skjerm til 19.900 kroner?

Leveringsklar 1. mai
– Dimension-maskinen er leveringsklar fra 1. mai, men våre 400 MHz Optiplex-maskiner er allerede klare, forteller produktsjef Hans Christian Seime hos Dell Computers til Telecom Revy.

De nye muskel-PCene koster ikke stort mer enn det Elkjøp i fjor forlangte for hjemme-PCen. Men har du bruk for all denne regnekraften?

Rask, raskere….
Amerikanske PC World har testet de første 400 MHz-maskinene, og oppdaget at de gjennomsnittlig var 21 prosent raskere enn 333 MHz Pentium II, 29 prosent raskere enn 300 MHz, 37 prosent raskere enn 266 MHz og hele 67 prosent raskere enn 233 MHz Pentium MMX!

Trenger du det?
Store regneark, dokumenter, grafikk og dataspill kjører lynkjapt, men hastighetsforbedringen er knapt merkbar med små filer og vanlige kontorapplikasjoner. Så hvis du allerede kjører 266 MHz Pentium II eller raskere, kan du godt vente litt med å oppgradere til 400 MHz.

Intels nye 350 MHz Pentium II virker uinteressant. Da holder vi heller en knapp på “gamle” 333 MHz. Den går snart på billigsalg.
Annonse