Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Botnevik tappet Nera-konto

BERGEN: Det var private uttak på nærmere 2 millioner kroner som felte styreformann Frode Botnevik i Nera ASA. Saken blir ikke politianmeldt, fordi Botnevik har inngått avtale om tilbakebetaling av beløpet.

I tillegg til private uttak fra Neras konto, skal Botnevik ha betalt private regninger direkte fra selskapets konto. Han skal også ha hevet betydelige summer i reiseforskudd uten å ha gjort opp for seg, melder Dagens Næringsliv fredag.

Totalt skal det være snakk om 1,978 millioner kroner. Pengene skal den nylig avgåtte styreformannen ha hentet ut i løpet av det siste året.

Påtalt flere ganger
Både administrasjonen såvel som revisjonsselskapet Coopers&Lybrand har forsøkt å stoppe Botnevik. Revisjonsselskapet har påtalt forholdet flere ganger, men først da saken kom opp til styret ved endelig behandling av regnskapet for 1997 ble det reagert. Revisor insisterte på at saken skulle omtales i en note i årsregnskapet.

Botnevik hadde da i realiteten ikke noe annet valg enn å forlate posten som styreformann. Samtidig ble han tvunget til å stille garanti på det irregulære «lånet»i form av fast eiendom.