Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blå/ gult for Merkantildata

OSLO: Merkantildata og konsernsjef Tom Adolfsen (bildet) satser videre i Sverige. Nå er det selskapet VSM som er i ferd med å bli overtatt. Selskapet leverer IT-løsninger og tjenester i det svenske markedet.

Adolfsen, Tom 2.gif
Merkantildata inngikk fredag en intensjonsavtale med eierne av VSM (Vital Storage Managment) om å overta samtlige aksjer i selskapet. Overtagelsen vil skje i form av en fusjon.

Gjennomgang
Prisen blir på 28,9 millioner norske kroner. De svenske eierne vil få betaling i form av 75.131 aksjer i Merkantildata. Tilbudet kan endres dersom en gjennomgang av selskapets økonomi ikke er tilfredsstillende.

Storkunder
VSM har kontor i Stockholm. Selskapet har 17 medarbeidere med lang erfaring fra datalagringsområdet. Selskapet har jobbet spesielt mot store systemkunder som ICA, IKEA, Nordbanken, Telia og Trygg Hansa, samt en rekke AS 400-kunder i det svenske markedet.

VSM er i dag IBMs største partner innen datalagringsområdet og vil fylle en vesentlig rolle i den samarbeidsavtale som tidligere er inngått mellom IBM og Merkantildata, heter det i en melding fra Merkantildata.

VSM forventes å omsette for om lag 100 millioner norske kroner i år. Eierne regner med en nettomargin før skatt på omlag fem prosent.
Annonse