Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Topp-resultat for Digital

OSLO: Bærebare PCer var en av hovedårsakene til Digital Norges ordrevekst på 23 prosent i årets tre første måneder. Digital Equipment Corporation oppnådde et rekordresultat på knapt 2,3 milliarder kroner i samme periode i forhold til i fjor.

Arkiv
26. januar i år fusjonerte Digital med Compaq. Sistnevnte er nok meget glade over rekordresultatet etter at Digital har slitt underskudd fram til i fjor sommer.

Kun årsresultat
Men siden resultatet for den norske delen av konsernet for 3. kvartal ikke oppgis er det ikke mulig å si om man tjente eller tapte penger i Norge.

– Digital har som policy at vi ikke går ut med resultatet for Norge i de enkelte kvartalene i et regnskapsår. Men ordreinngangen økte tross alt med 23 prosent fra i fjor. Og ut fra fjorårets tall kan dere jo selv spekulere, sier adm.dir Tom Scharning til internettavisa Telecom.

I fjor omsatte Digital Norge for 453 millioner kroner og hadde et resultat på 15 millioner kroner etter skatt.

Solsiden
Meldingen fra Digital Norge presenterer selskapets solside. Digital Equipment Corporation oppnådde et resultat på knapt 2,3 milliarder kroner for 3. kvartal og en omsetning på 22,2 milliarder kroner. Konsernet har avvikende regnskapsår, som medfører at årsresultatet (for regnskapsåret) er først klart etter juni måned.

I fjor hadde konsernet et overskudd på 11 millioner kroner. Dette var økning på 70% fra forrige regnskapsår. I januar i år fusjonerte Digital med Compaq.

– Bærbar vekst
– Vi har hatt god vekst innen alle våre produktområder dette kvartalet. Sterkest vekst i salg og ordreinngang har vi hatt når det gjelder bærbare PCer. Vår teknologi innen den nye generasjon bærbare PCer har fått fantastisk god mottakelse i markedet. Men også innen PC-baserte klienter og servere har vi hatt en vekst dette kvartalet, sier Scharning.