Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med leveringsproblem

OSLO: Nokia innrømmer å ha et leveringsproblem ovenfor norske mobiltelefonforhandlere. Produktsjef Ulf Magnusson i Nokia Mobile Phones innrømmer at prognosene for årets salg har slått helt feil – de selger mer enn forventet.

På Nokias produktseminar onsdag ble det reist sterk kritikk fra forhandlerrepresentantene mot mobiltelefonselskapet. Forhandlerne i Norge får nemlig ikke de mobiltelefonen de har bestilt til rett tid. Enkelte av forhandlerne har vært nødt å tilby sine kunder konkurrerende produkter fra Ericsson.

Prognosefeil
Produktsjef Ulf Magnusson innrømmer å ha leveringsproblemer ovenfor norske forhandlere.

– Våre prognoser for salg har hittil i år slått helt feil – et problem som hele GSM-verden sliter med. Eksempelvis antok vi å selge 150.000 mobiltelefoner i Sverige januar og februar i år. Tallet ble 250.000! Og da blir det mangel på telefoner i alle land – også Norge. Vi kan bare beklage, men våre fabrikker går nå for fullt, sier Magnusson.

Nye modeller
I begynnelsen av mai skal Nokias nye modell 5110 være tilgjengelig for norske kunder. Den nye, forbedrede versjonen av Nokias Communicator, nå med modellnavnet 9110, kommer på sensommeren. Den nye toppmodellen 8110 skal være på det norske markedet i august.

Så gjenstår det bare å se om Nokia klare å levere i tide til Kari og Ola Nordmann.
Stikkord: Mobil