Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Selger norsk internettselskap

OSLO: Det norske Internettselskapet Media Lab er kjøpt opp av det svenske selskapet InfiniCom. Dette verdsetter Media Lab, med blant andre Simon Yuen og Dan Børge Akerø på eiersiden, til 15 millioner kroner. InfiniCom har som mål å bli et av Europas ledende selskaper innen elektronisk handel på Internett.

Media Lab har blant annet utviklet aksjespillet til Global Money Games, samt Norges første elektroniske handelshus – Online Club. Media Lab regner med å øke antall ansatte fra 12 til minst 30 i løpet av et år.

– Begge selskapene jobber med grensesprengende teknolog. En større enhet er derfor fordelaktig både for oss og våre kunder, sier daglig leder Gøran Hüllert i Media Lab til internettavisa Telecom.

Han understreker at selskapet fra nå av kun vil arbeide med elektronisk handel.

Kostbare løsninger
– Internettaktører som vil drive elektronisk handel er nå lei av å betale for utvikling av kostbare spesialløsninger når de kan få tilpasset standardløsninger til en mye lavere pris, sier Hüllert.

Han nevner spesielt det amerikanske ICAT-programmet som er verdens mest solgte standardløsning for elektronisk handel. ICAT har i dag en markedsandel i USA på mer enn 60 prosent, og har bedrifter som Boeing, HP og SAAB på kundelisten.

InfiniCom har også sin egen nordiske løsning; 24STORE, som selger dataprodukter på Internett for om lag 7-8 millioner kroner per måned.

Aksjonærer
Hüllert overtok i begynnelsen av januar stillingen som daglig leder etter gründeren Helge Gallefoss som fortsatt arbeider i selskapet.

De største aksjonærene i Media Lab er Gallefoss med 43 prosent og Simon Yuen med 30 prosent. I tillegg har kjendisen Dan Børge Akerø om lag en prosent av aksjene.

InfiniCom som ble startet i Sverige i 1992, vil etter fusjonen ha mer enn 70 ansatte som jobber med elektronisk handel. Selskapets forretningsidé er gjennom programvare, konsulenttjenester og handelskonsept å tilby helhetsløsninger innen elektronisk handel på Internett. Selskapet ledes av Ulf Thörnquist.