Annonse


Selger norsk internettselskap

Media Lab har blant annet utviklet aksjespillet til Global Money Games, samt Norges første elektroniske handelshus – Online Club. Media Lab regner med å øke antall ansatte fra 12 til minst 30 i løpet av et år.

– Begge selskapene jobber med grensesprengende teknolog. En større enhet er derfor fordelaktig både for oss og våre kunder, sier daglig leder Gøran Hüllert i Media Lab til internettavisa Telecom.

Han understreker at selskapet fra nå av kun vil arbeide med elektronisk handel.

Kostbare løsninger
– Internettaktører som vil drive elektronisk handel er nå lei av å betale for utvikling av kostbare spesialløsninger når de kan få tilpasset standardløsninger til en mye lavere pris, sier Hüllert.

Annonse


Han nevner spesielt det amerikanske ICAT-programmet som er verdens mest solgte standardløsning for elektronisk handel. ICAT har i dag en markedsandel i USA på mer enn 60 prosent, og har bedrifter som Boeing, HP og SAAB på kundelisten.

InfiniCom har også sin egen nordiske løsning; 24STORE, som selger dataprodukter på Internett for om lag 7-8 millioner kroner per måned.

Aksjonærer
Hüllert overtok i begynnelsen av januar stillingen som daglig leder etter gründeren Helge Gallefoss som fortsatt arbeider i selskapet.

De største aksjonærene i Media Lab er Gallefoss med 43 prosent og Simon Yuen med 30 prosent. I tillegg har kjendisen Dan Børge Akerø om lag en prosent av aksjene.

InfiniCom som ble startet i Sverige i 1992, vil etter fusjonen ha mer enn 70 ansatte som jobber med elektronisk handel. Selskapets forretningsidé er gjennom programvare, konsulenttjenester og handelskonsept å tilby helhetsløsninger innen elektronisk handel på Internett. Selskapet ledes av Ulf Thörnquist.

Annonse