Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ameritech sparker 5000

TELEGRAM: Tele Danmarks hovedaksjonær, Ameritech, vil sparke 5000 av sine totalt 73.000 medarbeidere. En talsmann for den amerikanske teleoperatøren sier at dette vil ramme servicen innenfor områdene mobiltelefoni og sikkerhetsovervåkning.

sparket.gif
Det ser ikke ut til at ansatte i Tele Danmark vil bli rammet i denne omgangen. Ameritech er presset på hjemmemarkedet spesielt innenfor mobil- og sikkerhetsområdet. Rasjonaliseringen skjer for at teleoperatøren skal spare om lag 22 milliarder kroner i løpet av de neste fem årene.

Demonstrasjoner
De varslede oppsigelsene vil medføre reaksjoner fra fagforeningene og det er ventet demonstrasjoner når teleoperatøren skal ha generalforsamling i Chicago hvor Ameritech har sitt hovedkontor.

Ameritech offentliggjorde tirsdag regnskapet for første kvartal 1998 med en rekordomsetning som steg med 7,1 prosent til drøye 312 milliarder kroner. Likevel har aksjekursen til selskapet falt med 2,2 prosent på børsen i New York, melder den danske avisen Børsen.
Annonse
Stikkord: Mobil