Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Quake-killeren Outwars

OSLO: Hvis påskeværet ikke frister til friluftsliv, bør du ta en titt på strategi/actionspillet Outwars fra Microsoft. Beta-testere gir Outwars høyere karakter enn Quake 2. Langfredag blir demoen tilgjengelig på nettet.

outwars
Med unntak av sin klassiske Flight Simulator, har Microsoft hatt problemer med å få innpass i de mest hardbarkede spillmiljøene. Fjorårets fantastiske og ekstremt spillbare strategispill Age of Empires, er imidlertid også blitt populær i disse kretsene. Hittil har Microsoft solgt 850.000 eksemplarer.

Påske-kos med Outwars
På tampen av april slipper Microsoft det kombinerte rolle/strategi/actionspillet Outwars. Vi fikk tak i en beta, som ble flittig spilt i førpåske-dagene. Vi gleder oss til noen fridager for å komme videre på de to CD-ROMene som huser spillet. Vi har spilt alene, men Outwars kan også spilles over nettet på The Zone.

Hardkjør i treningsleiren
Før du slipper ut i den store, stygge krigen, må du innom en treningsleir for å få opplæring. Så snart du er kvalifisert, blir du sjef for en gruppe med noen marinesoldater. Hver soldat har sin egen, sære personlighet, som uttrykkes gjennom måten de snakker på.

Med raketter på ryggen
Som i et rollespill må du sette sammen og utstyre patruljen best mulig. Noen soldater blir tungt bevepnet i armerte drakter, mens andre utstyres som lettbeinte speidere. Det er 15 våpen å velge mellom. Med raketter på ryggen, kan soldatene raskt forflytte seg i landskapet. Når de behersker flyvekunsten, får de også hangglidervinger.

Realistisk tredjeperson
Outwars kan spilles med førsteperson-perspektiv (se gjennom «egne» øyne) som i Quake 2, eller i det mer levende tredjeperson-perspektivet (se handlingen utenfra). I det siste perspektivet kommer Outwars’ utrolige grafikk fullt til sin rett, både med og uten 3D-kort i PCen. Bevegelsene er realistiske, og spillet oppslukende. Outwars er bedre enn Quake 2!

Fra planet til planet
Fienden må nedkjempes fra planet til planet i regnskogene på Oasis, blant isfjellene på Ragnarok, og i de støvete, røde gruvene på Anubis. Fienden ser ut som kjempestore, røde insekter. De er kanskje ikke spesielt originale, men mer intelligente enn Quake-monstrene.

Planlegg angrepene
Det holder ikke å bare skyte vilt. Du har en jobb å gjøre, og må planlegge angrepene som i et strategispill. Ofte er det bedre å legge seg i bakhold, enn å gå rett på fienden. Hvis du etterhvert utplasserer dine mannskaper i gruvegangene, slipper du å løpe inn i tunneler der du allerede har utforsket.

Mer kommer i mai
Outwars ser ut til å bli en verdig utfordrer til Quake 2, når det lanseres i neste måned. Spillet støtter MMX, AGP og joystick med force-feed back. I mai kommer Microsoft også med Monster Truck Madness 2 og Golf 98. Microsoft har nylig kunngjort at de jobber med Age of Empires 2, en oppfølger for de mange som har falt for dette flotte strategispillet.
Annonse