Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft grilles fredag

TELEGRAM: Flere amerikanske aviser og nyhetsbyrå mener det amerikanske justisdepartementet er i ferd med å lage en antitrussak mot Microsoft.

Er dette tilfelle er det uklart om det blir vanskelig for Microsoft å lansere sitt nye operativsystem Windows 98, som er varslet å være i hyllene 25. juni. Det kan også bli satt begrensninger for hvilke program som skal leveres sammen med operativsystemet. Microsoft granskes fra før av for sin praksis når det gjelder nettleseren Explorer, som har vært distribuert svært integrert med operativsystemet i Windows 95.

Diskuteres
Fredag skal det amerikanske justisdepartementets toppfolk når det gjelder lover som begrenser konkurransen møte Microsoft for å diskutere muligheten for en slik rettssak, melder Reuters.
Telegrambyrået hevder at representanter for departementet mener at en nå har god grunn til å gå til sak.

Undersøker
Wall Street Journal meldte mandag at forberedelsene er i gang for en ny gransking.

– Ingen beslutning er tatt. Vi er midt inne i undersøkelser, sier det amerikanske justisdepartementets pressetalsmann Michael Gordon.
Talsmenn for Microsoft sier at de vil samarbeide tett med myndighetene og at de ikke regner med at etterforskningen vil få konsekvenser når selskapet skal lansere sitt nye operativsystem.