Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Jobs vil ha fjernsyn

TELEGRAM: Apples fortsatt svært midlertidige leder Steve Jobs vil at konsernet skal lage teknologien når verdens fjernsynsselskap skifter til digitalt fjernsyn om noen få år.

I år 2006 er det meningen at alle amerikanske fjernsynsselskap skal ha gått over til digtale sendinger. Signalene overføres da som vanlige datasignaler. Dette innebærer blant annet at det blir flere kanaler tilgjengelig og at det kan dukke opp nye tjenester.

– Problemet i dag er ganske enkelt at det er en zillion standarder, sa Jobs under en messe for amerikanske fjernsynsselskap i Las Vegas mandag.
Jobs sa videre at han ønsker å hjelpe fjernsynsselskap med å utvikle produkter for å lage fjernsynsprogram i det nye digitale formatet, som også kan brukes mot Internett, til videokonferanser og mot andre datamaskiner, melder Associated Press.

– Vi nærmest dør av lyst til å samarbeide med dere, sa Jobs til fjernsynsselskapene.
Apples midlertidige styreformann Steve Jobs har også interesser i andre selskap i grenselandet til digital kringkasting. Han er blant annet styreformann i Pixar, selskapet som laget den animerte filmen «Toy Story».
Annonse