Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilt for hørselshemmede

OSLO: Nå kan også hørselshemmede benytte mobiltelefon. Nokia er kommet med en personlig teleslynge som kobler høreapparatet til mobiltelefonen. Teknikken åpner for store muligheter, ikke minst for yrkesaktive hørselshemmede.

Øre
Løsningen består av en induktiv slynge, det vil si en ledning som går rundt brukerens nakke og kobles til mobiltelefonen. Tidligere har det vært et problem at de digitale signalene fra mobiltelefonen gav forstyrrelser i høreapparatet. Nå er dette problemet løst.

Vibrerer
Teleslyngen sender ut trådløse signaler som fanges opp av høreapparatets hørselspole når denne står i såkalt T-stilling. Produktet har fått navnet LPS-1 og har en innebygget mikrofon. Løsningen gir brukeren full beveglighet.

Slyngen kan kobles sammen med er vibrasjonsbatteri, slik at den hørselshemmede lettere oppfatter at telefonen ringer.
Annonse
Stikkord: Mobil