Annonse


Dyrere nett-telefoni

Telefoni over Internett er lite utbredt i dag. Det regnes med at en halv prosent av alle samtaler går over dette nettet. Prognoser påstår at mellom 10 og 15 prosent av teletrafikken over lengre distanser vil gå over Internett i år 2003.

Marked
Nå blir det satt fram forslag om at nettleverandører skal betale samme avgifter som vanlige teleoperatører for telefoni. Dette er avgifter som blant annet skal sikre at alle deler av det amerikanske samfunnet skal få del i teletjenester.

FCC – Federal Communications Commission – foreslår i en rapport for den amerikanske kongressen at nettoperatører skal betale samme avgifter som andre leverandører av teletjenester.

Uenighet
Leverandører av nett-telefoni er naturligvis lite begeisteret for forslaget, og mener at de allerede betaler avgiftene når de kjøper tjenester av teleoperatørene.

Annonse


– Dette kan ødelegge markedet. Avhengig av hva som blir realitetene i dette forslaget kan det føre til dobling av prisene, sier Jim Courter til Assosciated Press. Courter er president i IDT, et selskap som leverer telefoni over Internett.

Telegiganten AT&T, som tidligere har meldt at de vil tilby telefoni over Internett, varsler at de støtter forslaget.

Annonse