Hopp til navigasjon Hopp til innhold

11-timers batteri på vei

TELEGRAM: Under Comdex i Chicago om et par uker, skal den amerikanske PC-produsenten Micron Electronics lansere en bærbar PC med et batteri som varer 11 timer mellom hver oppladning.

Micron Electronics har gitt den nye maskinen navnet GoBook. Batteriet i GoBook ligger som en slags avtagbar plate i bunnen av maskinen, forteller en av beta-testerne til amerikanske PCWorld Online.

Micron-maskinene er ikke i salg i Norge, men hvis det «evigvarende» batteriet blir en suksess, vil nok løsningen snart også dukke opp i andre notebooks.

Attraktivt reisefølge
Batteriplaten veier et knapt kilo, og inneholder energi til å holde datamaskinen i live to-tre ganger lengre enn det som ellers er vanlig. Derved kan GoBook bli et attraktivt reisefølge på flyet mellom Norge og den amerikanske vestkysten, og andre fjerne reisemål.

Programmer sparer strøm
Produsentene har vært tilbakeholdne med store batterier, fordi de øker maskinens størrelse og vekt. I stedet har de tydd til forskjellige programmer som overvåker strømforbruket og kopler ut de deler av maskinen som ikke er i bruk. Acer TravelMate 7100 kan på denne måten oppnå hele 7 timers batterilevetid.

11 timer + 3 timer
I følge kildene til PC World Online, inneholder den to-kilos GoBook også et vanlig, tre-timers lithium-ion batteri. Prisen er ventet å starte på ca 20.000 kroner med 233MHz Pentium MMX, 32MB RAM, 2,1GB harddisk 12,1-tommers skjerm, 24X CD-ROM.
Annonse