Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Prisdryss i multimedia

OSLO: Årets MINT-priser er delt ut for første gang. Arrangørene bak utdelingen håper utdeling av priser for norske multimedia- og internettløsninger vil bli en årlig begivenhet.

Int1250krist
Av Kristin Mack Løvdal
Konkurransen var delt inn i fire klasser. I juryen finner vi Tom Helge Berglie, Computerworld, Rita Westvik fra NRK Interaktiv og Bård Krogshus og Ann Kristin Svang fra Multimediaforum Norge.

MINT-prisen skal bidra til å synliggjøre det norske multimedia- og internettmiljøet, og stimulere til utvikling av kvalitetsprogramvare.

Vinnerne
I klassen pedagogisk programvare vant programmet Valg 97 som er et samarbeidsprosjekt mellom NRK Interaktiv og SOL. Mummitrollet – Jakten på Trollmannens Rubin er laget av Norsk Strek og gikk av med seieren i klassen for kultur, underholdning og nettkunst.

I klassen for bedriftsløsninger, opplæring og Intranett vant programmet Interaktiv Prosess Trening som er produsert av Boxer Technologies for Phillips Petroleum. Åpen klasse ble vunnet av digitalavisen Digi.

Spesialpriser
Juryens spesialpris, for hederlig omsorg for det norske språk, ble delt ut til Kunnskapsforlaget for CD-ROM produksjonen «Kunnskapsforlagets skrivestue – norsk språk» og NKS Fjernundervisning for Internett-kurset «Bedre Norsk i arbeidslivet».