Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Danskene kopierer MIT

TELEGRAM: Den danske regjeringen vil om kort tid sette ned et utvalg som skal utforme et nytt dansk IT-forskningssenter. Planene så langt er at senteret skal bli en dansk utgave av det berømte Media Lab på Massachusetts Institute og Technology (MIT).

Bakgrunnen for at danske myndigheter nå vil etablere et eget IT-senter er at landet mangler kvalifisert arbeidskraft innen for dette området. Både bransjen selv og resten av næringslivet skriker etter kompetente datafolk.

Til høsten
Den akutte mangelen er anslått til å ligge på mellom 1500 og 3000 personer på landsbasis. Det offentlig oppnevnte utvalget skal komme med et konkret forslag til utforming av det nye senteret innen 15. oktober.

– Meningen er blant annet å styrke IT-utdanningen i hele landet, slik at vi kan sikre en økt rekruttering av unge, sier forskningsminister Jan Trøjborg til den danske avisen Børsen.