Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bill Gates passerer 50

OSLO: Fredag før påske gikk Microsoft-aksjene opp fra 91,32 til 93 dollar. Da ble også verdens rikeste mann enda rikere. Bill Gates (bildet) har nå passert 50 milliarder dollar, eller 380 milliarder kroner i formue.

Gates, Bill NY2
Ifølge «Bill Gates Net Worth Page», en nettside som er tilegnet Microsoft-sjefens personlige formue, er Bill Gates mer verdt enn 42 land. Gates har ingen problemer med å betale, hvis amerikanske konkurransemyndigheter avkrever dagbøter for koplingen mellom Windows 95 og nettleseren Microsoft Explorer.

Rolls Royce er lommerusk
Med 380 milliarder i sin personlige pengebinge, har Gates råd til det meste. Hvis han var interessert i biler, kunne han kjøpe Rolls Royce-fabrikken som BMW nylig bød 4,3 milliarder kroner for. Hvis Gates vil, kan han kjøpe hvert eneste førstedivisjonslag i baseball, basketball, hockey og amerikansk fotball i USA og Canada, og fortsatt ha en slump til overs.


95 millioner om dagen
Bill Gates Net Worth Page har beregnet at Microsoft-sjefen har penger til å gi bort 65 kroner til hvert eneste menneske på kloden, eller 1400 kroner til hver eneste amerikaner, eller drøye 17 millioner kroner til hver Microsoft-medarbeider. Hvis han heller vil bruke opp pengene selv innen år 2010, må han bruke 95 millioner kroner per dag.

I edruelighetens navn bør det legges til at formuen på 380 milliarder kroner i hovedsak er bundet opp i aksjer i Microsoft. Dersom Gates hadde begynt å selge aksjene, er det sannsynlig at kursen ville gått nedover.