Annonse


320 millioner hjemmesider

Samtidig er tilstrømmingen av nye sider enorm. Teoretisk kan det faktisk være sider som aldri har vært besøkt.

Steve Lawrence fra NEC Research Institute spår i en rapport, som er gjengitt i bladet Science, at antall hjemmesider vil eksplodere, og om få år være 1000 prosent flere.

De fem største
NEC har også undersøkt hvilke resultat de ulike søkemaskinene kommer frem til. De analyserte svarene fra 575 vitenskapelige søk, med de fem største søkemaskinene, for deretter selv å se på 150.000 sider etter feil, gjentagelser og feilindeksering.

Beste søk traff 34 prosent
HotBot, som regnes som den mest omfattende søkemaskinen, traff kun på 34 prosent av de indekserte sidene. AltaVista dekket 28 prosent, Northern Light om lag 20, Infoseek 10 prosent, Excite traff på 14 prosent, og Lycos med kun tre prosent treff, melder den danske avisen Berlinske Tidende.

Annonse