deskill.

Annonse


Telia mot prefiks

deskill.Det er direktør Stein Dale i Telia Norge som sier dette til Telecom Revy. I Sverige står nå Telia selv overfor et krav fra Tele2 om at konkurrerende operatører skal ha anledning til å knytte kundene sine direkte opp i Telias nett, uten bruk av fordyrende prefiks.

I Norge har Telia og andre større teleoperatører fått tildelt nummerserier som kan brukes til å knytte opp bedriftskunder direkte over hele landet. Telia kan derfor tilby et billigere produkt med egne telefonnummer for bedriftsmarkedet.

Vil velge operatør fritt
– Når det gjelder privatmarkedet har vi i dag ikke samme mulighet til å tilby abonnenttjenester med egne nummer til konkurransedyktig priser. Privatkundene må enda bruke vårt prefiksnummer som er 1516, sier Dale.

– Til tross for dette har vi allerede over 91.000 privatkunder. Dette kan bare tolkes dit hen at det er et sterkt ønske i det norske folk til fritt å kunne velge sin egen teleoperatør, opplyser direktør Dale.

Annonse


Ferdigprogrammert telefon
– På privatmarkedet har Telia Norge forresten nylig sluppet et meget godt tilbud på en Jupiter-telefon for under hundrelappen. Denne bidrar til at privatkundene slipper å slå prefiksnummeret før de ringer ut, sier Dale

– Privatkundene representerer et stort og viktig marked, derfor ser Telia Norge det som viktig å få muligheten til å konkurrere på like vilkår på dette markedet, avslutter Stein Dale.

Annonse